Het ecosysteem van de TU/e business campus

Met de universiteit als motor vormt de TU/e Campus het kloppend hart van de Brainportregio. Met wetenschappelijke kennis als fundament is het dé plek voor innovatieve bedrijven, instituten, start-ups en spin-offs.

De TU/e Business Campus maakt onderdeel uit van de TU/e Campus. Hier werken bedrijven, kennisinstellingen, studententeams en TU/e Innovation Lab intensief samen. De TU/e Business Campus bestaat uit thematische huisvestingsformules voor bedrijven in de startfase tot de volwassenheidsfase. De bedrijven worden ondersteund middels diverse diensten en services zoals bedrijfsadvisering, matchmaking, kennisvalorisatie en financiering. Op dit vlak is er veel samenwerking zijn met onder andere het TU/e Innovation Lab, Sure Innovation, Bright Move en Brainport Development. Tevens worden er met regelmaat uiteenlopende bijeenkomsten georganiseerd die met als doel de versterking van de verbinding, interactie en samenwerking op de TU/e Campus. Dat heeft geleid tot het ontstaan van meer dan 100 technologiebedrijven, waaronder succesvolle namen zoals: Security Matters, Prodrive, Coosto, Xeltis en Ioniqa. Daarnaast biedt de TU/e Business Campus plek aan kennisinstituten zoals Differ en Inno Energy alsmede innovatieversnellers zoals The Engine. Dit de plek bij uitstek die wetenschap omzet in ondernemerschap: ‘Where innovation becomes business’.

De cultuur op de TU/e Campus

De TU/e campus groeit uit tot een hotspot voor studenten, onderzoekers, ondernemers en bedrijven. Meer dan 100 bedrijven zijn gehuisvest op de TU/e Campus. Deze bedrijven hebben in meer of mindere mate allemaal baat bij de samenwerking met en aanwezigheid van de kennisinstellingen op TU/e Campus. De bedrijven variëren van startups tot grote internationale onderzoeksinstituten. De TU/e Campus faciliteert het gedeeld gebruik van state-of-the-art laboratoriumfaciliteiten en ondersteuning voor nieuwe bedrijven. De TU/e Campus is daarmee een plek die partijen met elkaar verbindt waarbij samenwerking de kern is van de cultuur op de campus.

Meer over de TU/e Campus

Onderzoeksfaciliteiten

Om grensverleggend onderzoek te kunnen doen, om talentvolle onderzoekers te binden, en nieuwe ontwerpers en ingenieurs op te leiden, beschikt de TU/e over state-of-the-art onderzoekslabs en faciliteiten. Enkelen daarvan zijn uniek zijn in Nederland, of zelfs in de wereld. In totaal zijn op de TU/e Campus ruim 50 gespecialiseerde onderzoeksfaciliteiten te vinden. Veel van deze laboratoria kunnen in overleg ook door andere bedrijven of onderzoekers gebruikt worden.

Lijst van alle onderzoeksfaciliteiten

Vergaderfaciliteiten

In de gebouwen op de TU/e Business Campus zijn diverse gedeelde vergaderruimten aanwezig die beschikbaar zijn voor de bewoners van die gebouwen. Voor grotere bijeenkomsten of evenementen kan tevens gebruik worden gemaakt van de centrale voorzieningen op de TU/e Campus. Op de TU/e Campus is een aantal zalen aanwezig die zeer geschikt zijn voor het organiseren van een congres of ander evenement. De zalen bevinden zich voornamelijk in het Auditorium, De Zwarte Doos en Luna. Zo beschikt het auditorium over 16 collegezalen van verschillende afmetingen en zijn in de Zwarte Doos drie vergaderzalen, een filmzaal met lounge en een grand café aanwezig. In de meeste zalen zijn meerdere opstellingen mogelijk. De vergaderfaciliteiten van de Zwarte Doos en TU/e zijn te boeken via de volgende link. 

Meer over vergaderfaciliteiten

Sportvoorzieningen

Het Studentensportcentrum Eindhoven (SSC) is met ruim 12.000 leden het sporthart van de TU/e Campus. Alle TU/e Campusbewoners genieten hier van de ideale en gezonde ontspanning dankzij het grootste sportprogramma van Eindhoven. Na werk en studie is het SSC de ontmoetingsplaats op de campus om te bewegen, sporten en socializen. In onze uitgebreide faciliteiten kun je vrij sporten. In het SSC vindt men 70 sporten, fitness en (speciale) cursussen onder begeleiding van gekwalificeerde (topsport)docenten. Op het SSC kun je zeven dagen per week sporten. 

Meer over sportfaciliteiten

Supermarkt

Spar University is de ‘buurtwinkel’ waar TU/e Campusbewoners naast hun dagelijkse en dagverse boodschappen terecht kunnen voor kant-en-klare maaltijden, belegde boterhammen, verse sappen en andere verse producten. Alles afgestemd op de specifieke wensen van de TU/e Campusbezoeker, zoals de student en medewerker. In de gebouwen Flux en Luna is een Spar University aanwezig.

Meer over Spar University

Bereikbaarheid en openbaar vervoer

De TU/e Campus bevindt zich in het centrum van Eindhoven, op enkele minuten loopafstand vanaf NS-station Eindhoven en het busstation, dus eenvoudig en goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De groene campus is voorzien van vele loop- en fietspaden. Daarnaast ligt ook Eindhoven Airport op slechts enkele kilometers van de campus, bereikbaar met de bus vanaf het station in 20 minuten.

Komt u toch met de auto, dan kunt u vanaf alle autosnelwegen naar en rond Eindhoven (A2, A50, A58, A67 en A270) de richting ‘Centrum’ volgen totdat ‘Universiteit’ staat aangegeven.  Bij aankomst op TU/e Campus zet u bij de slagbomen uw navigatiesysteem uit. De bewegwijzering op het terrein neemt de verwijzing over.

Meer over openbaar vervoer