Science Meets Business Club Brug tussen wetenschap en bedrijfsleven

De Science Meets Business Club (SMBC) vormt de verbindende factor tussen de wetenschappers van de TU/e met 11.000 studenten, meer dan 300 professoren, 3000 medewerkers en de ruim 100 bedrijven die op de TU/e Campus zijn gevestigd. Dit doen we door persoonlijk contact, het delen van netwerken en kennis van en over elkaar. Het dromen over en het waarmaken van, een ‘hightech-toekomst’ is het credo.

De Science Meets Business Club (SMBC) is een initiatief van TU/e Innovation Lab,  TWICE en Kadans Science Partner. De club richt zich op het versterken van de verbinding, interactie en samenwerking tussen de wetenschappelijke gemeenschap en het bedrijfsleven op de TU/e Campus. De club streeft ernaar dé plaats te worden waar in informele sfeer de contacten ontstaan die leiden tot toekomstige samenwerkingen, startups en spin-offs.

De SMBC organiseert jaarlijks meerdere inspirerende meet-ups: korte informele evenementen vol dynamiek met sprekers, interviews en prikkelende presentaties. Een korte uitbarsting van innovatieve ideeën in een sociale setting met drankjes en hapjes.

Door deze evenementen op wisselende en onverwachte locaties op de TU/e Campus te laten plaatsvinden bieden we onze gasten en leden een verrassende blik op de wondere wereld van innovatie die de TU/e Campus is.

De Science Meets Business Club is daarbij actief op zoek naar partnerorganisaties binnen zowel het bedrijven als wetenschappelijke netwerk om als gastheer op te treden. Daarnaast kunnen zij mee helpen met het aandragen van sprekers, de organisatie van de events en het introduceren van verbindingen.

Oprichting SMBC

Vanuit de behoefte aan de ontmoeting en inspiratie tussen twee werelden.